UitgeversFonds

Sinds 2000 is Giesbers’ Media uitgever van een select aantal publicaties, meerendeels van de hand van Antal Giesbers.
Giesbers’ Media specialiseert zich in de publicatie van boeken van locale aard en historie – Wijchen en omstreken – en in boeken over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast publiceert de uitgeverij literair werk van Antal Giesbers.

Fondsfoto

Literair

In 2012 publiceerde Antal Giesbers het Engelstalige boek Scanning the Shores. Dit boek bevat drie verhalen en een hoorspel, bijna alle geschreven voor of in opdracht van BBC Radio 4. Het korte verhaal An Amsterdam Requiem is voor de radio uitgezonden.

Verder bevat het boek de korte verhalen Death Blossom en Let me Rest (Et In Orcadia Ego0, en het hoorspel The Book of Mermaids.

Lokaal
De eerste publicatie van Giesbers’ Media was het boek Ballegoijse Minse van de hand van Ries van Haren. Dat werd gevolgd door een Appendix. Beide boeken zijn reeds lang uitverkocht.
Voor de lokale voetbalclub maakte Antal Giesbers, samen met Henny Stevens en Hans Willems, het boek Boterhammen met Spek, over 75 jaar lokale voetbalhistorie. Dat boek is nog voorhanden.
Voor carnavalsvereniging de Moaslanders maakte Antal Giesbers in opdracht het jubileumboek Moaslanders en Moaslanderinnekes. Dit boek kwam niet in de handel.
In 2014 publiceerde Antal Giesbers ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar Operatie Market Garden het eerste deel van de reeks Wijchen herinnert… over de Tweede Wereldoorlog. Dit boek zal in 2016 worden gevolgd door een boek in deze reeks over de wederopbouw.

Militaire historie
In 2004 schreef Antal Giesbers samen met Herman Dinnissen een boek over de oorlogshandelingen rondom Overloon. het boek Operation Aintree – De slag om Overloon & Venray verscheen in 3 talen: Nederlanbds, Duits en Engels. Er is nog een beperkte oplage van beschikbaar.
In 2011 schreef Antal Giesbers samen met Jan Giesbers en Rob Tas het eerste deel van de fotoboekenreeks Holland Paraat. Deel 1 gaat over het materieel van het Nederlandse leger in 1939. Dit boek is uitverkocht, maar er zal in 2016 een herdruk van verschijnen. Deel 2, over pantservoertuigen en vechtwagens, verschijnt in 2016.

Omslag_Wijchen herinnert

In 2014 publiceerde Antal Giesbers ter gelegenheid van de herdenking van 75 jaar Operatie Market Garden het eerste d

eel van de reeks Wijchen herinnert… over de Tweede Wereldoorlog.

In 2015 verscheen het fotoboek World War 2 Classics –

Market Garden Revisited. De foto’s zijn van de hand van Henk Zomers. Voorzien is dat dit boek het eerste uit een reeks zal zijn.

Cover MG def_Voorzijde kopie 2

Heeft u interesse in een van deze titels? Stuur dan een mail: antal@giesbersmedia.nl